e°CABIN™ kryoterapi

39 € / session | 310 € / 10 sessioner

CTN e°CABIN™ är en helkroppskryoterapi som representerar den senaste tekniken inom återhämtning och välbefinnande. Denna effektiva metod använder extremt låga temperaturer för att aktivera kroppens naturliga läkningsprocesser och ge många hälsofördelar.

När du utsätter din kropp för kyla i e°CABIN™ sätter kroppen igång flera biologiska processer. Blodflödet ökar när kroppen arbetar för att bibehålla kärntemperaturen, och detta kan bidra till att minska inflammation och främja läkning. Det stimulerar också frisättningen av endorfiner, ”må bra-kemikalier”, som kan minska smärta och höja humöret. Upprepad exponering för kyla förbättrar också vagusnervens funktion.

Kryoterapi är ett enkelt och smärtfritt sätt att aktivera kroppens egna naturliga läkningsprocesser. Den grundläggande principen för kryoterapi är enkel. Ultrakall helkroppsterapi bygger på en termisk chock mot hudytan, vilket får hjärnan att aktivera kroppens försvarssystem. Kroppen reagerar omedelbart på denna plötsliga temperaturminskning genom att producera hormoner och enzymer som är nödvändiga för att kroppen ska kunna hantera den extrema minskningen av yttemperaturen.

Vasodilatation (vidgning av blodkärlen) utlöses efter behandlingen när kroppen på ett naturligt sätt försöker återställa normal kroppstemperatur, vilket ökar det lokala blodflödet och ämnesomsättningen och för med sig viktiga hormoner och enzymer till området. Ökningen av dessa naturliga komponenter i blodomloppet bidrar bland annat till läkning efter inflammation, skador och operationer. Extrem kyla under korta perioder är ett säkert sätt att framkalla denna reaktion i kroppen, utan risk för vävnadsskada.

För idrottare och fitnessentusiaster erbjuder e°CABIN™ betydande fördelar genom att påskynda muskelåterhämtningen efter träning. Top cold therapy kan minska muskeltrötthet, så att du kan återgå till träningen snabbare och förbättra din prestation. Dessutom kan kylbehandling bidra till att minska svullnad och hematom i händelse av en skada.

e°CABIN™ kylterapi kan stödja immunförsvaret, förbättra hudens tillstånd och ge bättre sömnkvalitet. Vid regelbunden användning kan den också bidra till att minska kronisk smärta och till och med sakta ner hudens ålderstecken.

Behandlingen är idealisk på egen hand och i samband med manuell terapi, rehabilitering eller träning före eller efter behandlingen, beroende på kundens behov och sjukdomar.

Speed Recovery Studio

Hotel Haaga Central Park
Nuijamiestentie 10
00320 Helsingfors

+358 400 90 3033
info@speedrecovery.fi

Vardagar 10:00 – 20:00
Lördagar 10:00 – 16:00