X°CRYO™ lokaliserad kryoterapi

20 € / 10 minuter

CTN X°CRYO™ är en specialiserad topikal kryoterapi som tillför den senaste kryoterapitekniken direkt till specifika områden på kroppen för maximal terapeutisk effekt. X°CRYO™ är särskilt lämplig för att behandla smärta, öka rörligheten och lindra inflammation och svullnad i områden som knän, vrister, handleder och armbågar.

När en specifik del av kroppen utsätts för den extrema kyla som X°CRYO™-enheten producerar, ökar den lokala cirkulationen. Detta gör metoden särskilt användbar vid idrottsskador, muskelkramper eller ledvärk.

Kryoterapi är ett enkelt och smärtfritt sätt att aktivera kroppens egna naturliga läkningsprocesser. Den grundläggande principen för kryoterapi är enkel. Topisk kryoterapi bygger på en termisk chock mot hudytan, vilket får hjärnan att aktivera kroppens försvarssystem. Värmechock är ett onormalt tillstånd i kroppen där hudens yttemperatur lokalt sänks från 0°C till 4°C på bara några tiotals sekunder.

Vasodilatation (vidgning av blodkärlen) utlöses efter behandlingen när kroppen på ett naturligt sätt försöker återställa normal kroppstemperatur, vilket ökar det lokala blodflödet och ämnesomsättningen och för med sig viktiga hormoner och enzymer till området. Ökningen av dessa naturliga komponenter i blodomloppet bidrar bland annat till läkning efter inflammation, skador och operationer. Extrem kyla under korta perioder är ett säkert sätt att framkalla denna reaktion i kroppen, utan risk för vävnadsskada.

För idrottare och fitnessentusiaster erbjuder X°CRYO™ en effektiv lösning för lokal återhämtning. Det kan minska muskelömhet och svullnad efter träning eller tävling, vilket påskyndar återhämtningen och minskar risken för skador. Fokuserad kylbehandling kan också lindra kronisk smärta och inflammation, vilket gör det till ett utmärkt val för långtidsidrottare.

X°CRYO™ kan hjälpa till att lindra många kroniska sjukdomar som artrit, tendinit och fibromyalgi. Eftersom det är en topikal behandling kan den dessutom vara särskilt användbar för patienter för vilka kryoterapi av hela kroppen inte är lämplig.

Behandlingen är idealisk på egen hand och i samband med manuell terapi, rehabilitering eller träning före eller efter behandlingen, beroende på kundens behov och sjukdomar. Längre behandlingscykler ger djupare antiinflammatoriska effekter.

Speed Recovery Studio

Hotel Haaga Central Park
Nuijamiestentie 10
00320 Helsingfors

+358 400 90 3033
info@speedrecovery.fi

Vardagar 10:00 – 20:00
Lördagar 10:00 – 16:00